Kalakkal Kaalai RAAGA maklum, hiburkan peminat dari rumah

Kuala Lumpur, 6 April 2020 – Memandangkan penularan wabak CODID-19 dan tingkah laku Perintah Kawalan Pergerakan (MCO), tuan rumah Kalakkal Kaalai RAAGA, Ahila dan Suresh akan terus memaklumkan dan menghiburkan peminat dari rumah, sepanjang bulan April ini.

Dengan penggunaan set-up yang terdiri daripada peranti mereka seperti perisian Skype, dan banyak lagi, segmen itu akan direkodkan terlebih dahulu dan kemudian memuat naik ke sistem untuk disiarkan setiap Isnin hingga Jumaat, iaitu dari 6 pagi hingga 10 pagi.

Untuk menyesuaikan diri dengan MCO, pasukan RAAGA Kalakkal Kaalai juga mewujudkan kesedaran sejajar dengan nasihat #StayHome secara proaktif.

Peminat RAAGA juga boleh menikmati segmen berikut ‘on air’ dan di talian media sosial pada bulan April:

Mengiktiraf Sukarelawan (6-10 April): Sempena Minggu Sukarelawan Kebangsaan, Ahila dan Suresh menyerlahkan beberapa sukarelawan yang berani dan ingin berkhidmat sebahagian daripada masyarakat ketika pandemik COVID-19

Tahun Baru Tamil (13-17 April): Peminat dapat mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang ‘Rasi Palan’ mereka di ‘on air’ dan dalam talian media sosial RAAGA, serta pengganti untuk ‘Mooligai Water’ yang biasa digunakan pada Tahun Baru, untuk menabur di rumah, minum dan banyak lagi. Peminat juga boleh mengambil bahagian dalam #photo challenge RAAGA Instagram dengan berkongsi foto perayaan Tahun Baru Tamil kegemaran mereka dan menggunakan #CovidTamilNewYear dalam kapsyen.

Hari Bumi (20-24 April): Selain perbincangan tentang kesan COVID-19 terhadap alam sekitar termasuk gambar haiwan baru-baru ini yang bergerak bebas di ruang awam, para peminat boleh berkongsi foto-foto tempat semasa (dari Google) untuk membandingkan bagaimana tempat itu dan persekitarannya kelihatan seperti sebelum dan semasa wabak COVID-19 dan menggunakan #StayHome dalam kapsyen mereka.

#CovidKavithai (COVID-19 Poem): Sepanjang bulan April, peminat boleh mencipta puisi berkaitan COVID-19 secara kreatif dan memuat naik di Instagram dan juga tag RAAGA.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here