OYO sedia menyokong rakyat Malaysia kembali ke tanah air yang perlukan kuarantin diri

Kuala Lumpur, 16 April 2020 – OYO Malaysia dan rakan-rakannya di seluruh negara telah membantu ribuan rakyat Malaysia kembali ke tanah air yang memerlukan tempat tinggal yang bersih untuk berlatih kuarantin diri dengan menawarkan potongan diskaun antara 50-60% dalam hartanah Malaysia, dengan harga bermula dari serendah RM19 untuk setiap malam.

Berkuat kuasa serta-merta, OYO juga menawarkan pakej penginapan selama 7 hari (RM450), 14 hari (RM800) dan 30 hari (RM1500). Rangkaian ini terus menerima tempahan dan daftar masuk di Malaysia dari tetamu domestik yang bekerja untuk perkhidmatan penting dan juga tetamu asing sepanjang tempoh MCO.

Tempahan boleh dibuat dengan menghubungi OYO Careline di talian + 6012-296 8682 atau melalui e-mel corporate.my@oyorooms.com 24 jam sehari, 7 hari seminggu.

Tawaran OYO Malaysia adalah sebagai tindak balas kepada keperluan lebih banyak pusat kuarantin di negara ini untuk memenuhi kemasukan kira-kira 40,000 rakyat Malaysia dari seluruh dunia yang dijangka pulang dan memulakan kuarantin mandatori selama 14 hari. Jumlah ini akan meningkat dengan ketara dalam beberapa hari akan datang apabila lebih ramai rakyat Malaysia yang kini bekerja dan tinggal di Singapura pulang ke rumah susulan keputusan republik pulau itu untuk mengenakan penutupan selama sebulan untuk dalam memutuskan rantaian pandemik Covid-19. Pada masa ini, mereka yang kembali dari Singapura yang tidak mengalami simptom diwajibkan untuk menjalani kuarantin selama 14 hari, sementara mereka yang mengalami simptom tersebut akan diuji dan dimasukkan ke hospital jika didapati positif COVID-19.

Sehingga kini, kerajaan Malaysia telah membuka 90 pusat kuarantin di seluruh negara tetapi sekurang-kurangnya 409 pusat kuarantin diperlukan untuk memenuhi sebilangan besar warganegara yang akan kembali ke tanah air.

Tawaran ini juga diberikan kepada tetamu asing yang terdampar di Malaysia dan kakitangan yang bekerja dalam perkhidmatan penting yang menghadapi kesukaran untuk berulang alik pergi dan balik dari tempat kerja masing-masing berikutan penyesuaian dengan waktu operasi perkhidmatan pengangkutan awam di negara ini.

Ketua Negara di OYO Malaysia & Singapura, Tan Ming Luk berkata memandangkan sejumlah besar rakyat Malaysia yang kembali memasuki negara ini dalam jangka masa yang singkat, terdapat keperluan segera untuk pusat kuarantin di seluruh negara.

Beliau menambah, “Tawaran OYO adalah sebagai tindak balas kepada banyak permintaan di media sosial dan di tempat lain dari NGO untuk bilik, pangsapuri dan kediaman untuk mengembalikan rakyat Malaysia untuk menjalani tempoh kuarantin selama 14 hari yang wajib sebelum dibenarkan pulang ke rumah keluarga dan orang tersayang. Sebagai penyedia perkhidmatan penting dan pihak berkepentingan utama dalam industri pelancongan, OYO mempunyai tanggungjawab tambahan untuk memastikan mereka yang memerlukan tempat tinggal yang bersih dan berpatutan dapat mengaksesnya.

“Kami terus menerima permintaan dari rakan hotel kami di bandar dan bandar lain yang ingin dimasukkan dalam senarai hotel yang telah menghulurkan bantuan kepada rakan negara mereka di seluruh negara. Senarai ini akan dikemas kini secara berkala dan saya menggesa semua yang memerlukan bilik boleh menghubungi OYO Careline kami untuk senarai hotel yang dikemas kini. ”

“Usaha kami mencerminkan budaya dan nilai organisasi, yang kami harap dapat mendorong orang lain di Malaysia melakukan hal yang sama pada masa yang mencabar dan tidak menentu ini,” kata Ming Luk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here