Ismail Sabri: ATM hanya beroperasi dari jam 8 pagi hingga 8 malam, SOP baru untuk penghantaran pada bulan Ramadan

PETALING JAYA: ATM hanya akan beroperasi dari jam 8 pagi hingga 8 malam untuk menghentikan mereka yang memberi alasan kepada polis bahawa mereka perlu keluar pada tengah malam, kata Menteri Kanan Datuk Seri Ismail Sabri.

Terdapat juga senarai prosedur operasi standard (SOP) untuk penghantar pada bulan puasa Ramadan semasa perintah kawalan pergerakan (MCO) yang dibuat oleh Majlis Keselamatan Negara(MKN) tidak lama lagi.

Ismail Sabri mengatakan ini untuk mIsmail Sabri: ATM hanya beroperasi dari jam 8 pagi hingga 8 malam, SOP baru untuk penghantaran pada bulan Ramadanemenuhi beberapa penghantaran yang harus dibuat untuk makanan sebelum subuh (sahur) oleh orang Islam yang sedang berpuasa.

“MKN telah bersetuju untuk membuat SOP untuk pengiriman pada bulan puasa,” kata Ismail Sabri.

Pada masa ini, penghantaran oleh pengendara yang berdaftar hanya dapat dilakukan dari jam 8 pagi hingga 8 malam.

Dia juga mengatakan bahawa sepanjang dia menyambut sukarelawan dari masyarakat yang ingin menegakkan MCO untuk menghentikan penceroboh, dia mengatakan bahawa mereka harus bekerjasama dengan polis.

“Libatkan polis agar insiden yang tidak diingini tidak berlaku dan mereka tidak boleh mengambil alih kuasa polis,” kata Ismail Sabri semasa taklimat hariannya di Putrajaya mengenai perkara-perkara bukan kesihatan MCO.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here