Covid-19: PM ucap terima kasih kepada pegawai perubatan Sg Buloh melalui sidang video

PUTRAJAYA: Tan Sri Muhyiddin Yassin mengucapkan terima kasih kepada barisan hadapan di Hospital Sungai Buloh menerusi sidang video atas kerja mereka dalam memerangi wabak Covid-19.

Perdana Menteri mengatakan bahawa menangani krisis kesihatan yang mempengaruhi seluruh dunia telah mendapat pengiktirafan Malaysia sebagai salah satu negara terbaik yang menangani wabak tersebut.

“Malaysia telah mendapat pengiktirafan walaupun tidak mempunyai pengalaman atau prosedur operasi standard untuk kami merujuk pada bagaimana menangani Covid-19.

“Oleh itu, penghargaan kepada anda, barisan perubatan dan barisan hadapan dari agensi lain yang telah bekerja tanpa lelah untuk memerangi wabak itu,” katanya semasa sidang video pada hari Selasa (21 April).

Perdana Menteri mengadakan sidang video dengan pasukan Hospital Sungai Buloh yang diketuai oleh pengarahnya Dr Kuldip Kaur dan pakar hospital dalam penyakit berjangkit Dr Yasmin Mohamed Gani.

Ketika bertanya bagaimana keadaan mereka, Muhyiddin berkata dia gembira melihat mereka dalam semangat yang baik dan menasihati mereka untuk ingat untuk berehat.

“Anda mesti berehat sebentar sehingga setelah berehat dengan baik, anda akan kembali bekerja dengan kuat dan bertenaga dan dapat meneruskan pekerjaan baik yang telah anda lakukan,” katanya.

Perdana Menteri berpisah dengan pasukan Hospital Sungai Buloh dengan mengatakan bahawa barisan depan berada dalam pemikiran dan doa semua rakyat Malaysia mereka.

“Semua rakyat Malaysia mendoakan kesihatan dan kesejahteraan anda yang baik. Saya juga memakbulkan doa anda setiap hari.

“Teruskan dengan kerja baikmu sehingga kami berjaya memenangkan perang ini melawan Covid-19.

“Terima kasih saya kepada anda dan keluarga atas semua pengorbanan yang telah anda buat untuk negara,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here