300 pelajar Sabah tiba dari Semenanjung dikuarantin

KOTA KINABALU: Seramai 300 pelajar Sabah yang pulang dari Semenanjung dimasukkan ke pusat kuarantin PPR Batu Putih, Sandakan sejurus tiba di Lapangan Terbang Sandakan, semalam.

Pengarah Kesihatan negeri, Datuk Dr Christina Rundi, berkata pelajar berkenaan menaiki dua penerbangan AirAsia daripada Kuala Lumpur dan tiba di Sandakan masing-masing pada jam 6.05 petang dan 8.05 malam.

“Setibanya di lapangan terbang, semua pelajar terus menaiki lori dan bas khas untuk di bawa ke pusat kuarantin kerana perlu menjalani proses kuarantin selama 14 hari.

“Kita berterima kasih kepada semua seperti Angkatan Pertahanan Awam Malaysia, Majlis Perbandaran Sandakan dan Polis Di Raja Malaysia (PDRM) dalam membantu pengurusan pemindahan semua pelajar ini,” katanya dalam kenyataan media hari ini.

Sementara itu, beliau berkata terdapat dua kes positif COVID-19 baharu direkodkan di Kota Kinabalu dan Beluran setakat semalam terdiri daripada kalangan anggota kesihatan. Pertambahan itu sekali gus menjadikan Sabah mencatatkan 315 kes COVID-19.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here