HQ MIDA mula operasi pada 6 Mei untuk layan pelabur dan perniagaan dengan baik

KUALA LUMPUR, 5 Mei 2020 – Ibu Pejabat MIDA akan meneruskan operasinya secara fizikal pada 6 Mei 2020 berikutan kemudahan Perintah Kawalan Pergerakan sekatan seperti yang diumumkan oleh YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin, Perdana Menteri Malaysia pada 1 Mei 2020. Walaupun pegawai MIDA terus bekerja dari rumah, 50% daripadanya akan kembali ke ibu pejabat pada 6 Mei untuk membantu perniagaan mereka beroperasi dengan lebih baik.

Waktu lawatan, termasuk pelawat ke Unit Imigresen di MIDA pada bulan Ramadan bulan akan bermula dari jam 9.30 pagi hingga 1.00 petang dan 1.30 petang hingga 4.00 petang. Pengunjung digalakkan untuk membuat temu janji terlebih dahulu. Semua pelawat harus mematuhi Standard Operating Prosedur (SOP) yang ditetapkan oleh MIDA, termasuk pemeriksaan suhu, jarak selamat, penggunaan topeng muka dan pembersih tangan.

MIDA terus mengutamakan pengekalan penyebaran virus COVID-19 dengan meletakkan semua pegawai selamat daripadanya secepat mungkin sambil mengurangkan gangguan terhadap perkhidmatan dan operasi perniagaan.

Sehubungan dengan itu, pihak berkepentingan didorong untuk memanfaatkan berbagai alat teknologi yang tersedia untuk komunikasi jarak jauh atau perjumpaan maya seperti persidangan video dan persidangan panggilan. MIDA juga mendorong penghantaran dokumen dengan menggunakan perkhidmatan mel atau kurier untuk mengurangkan hubungan fizikal di premis.

Pegawai MIDA, khususnya para Pengarah dan Timbalan Pengarah boleh dihubungi dengan mudah melalui e-mel masing-masing di https://tinyurl.com/MIDA atau melalui
investmalaysia@mida.gov.my. Untuk kemas kini lebih lanjut, sila layari www.mida.gov.my atau ikuti MIDA di platform media sosial iaitu Twitter, Instagram, Facebook dan LinkedIn.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here