KERETA PROTON MENJADI TEMPAT TINGGAL

Georgetown, Dis 26-

Nasib pengawal keselamatan S Ganesh, 34, dan keluarganya yang tinggal di kereta Proton Saga yang berusia 30 tahun, memasak di tepi jalan dan menggunakan tandas awam untuk keperluan harian mereka baru-baru ini menjadi tumpuan media.

Presiden Pertubuhan Hindu Pinang P. Murugaiya berkata, selepas mendapat tahu mengenai perkara itu kami mengesyorkan bantuan kewangan bulanan selain bantuan bakul makanan.

Isteri Ganesh, Parameswari yang berusia 32 tahun, menjaga ketiga-tiga anak mereka, Girthikanesh, 6, Devi Shri, 3 dan Kirthana yang berusia lapan bulan.

Menurut laporan media, Ganesh mengatakan bahawa dia tidak dapat menyewa rumah dengan gaji bulanan RM1,200 kerana memerlukan deposit.

Ganesh dilaporkan mengatakan bahawa dia telah meminta unit PPR namun tidak mendapat respons.

Malaysia Hindu Sangam  semalam tampil menghulurkan bantuan kepada keluarga berkenaan dan menawarkan untuk membayar sewa hotel budget sementara mereka mendapatkan rumah PPR.

Kerajaan Pulau Pinang mengambil tindakan untuk menyediakan unit Projek Perumahan Rakyat (PPR) dan bantuan kewangan bulanan bagi pasangan India bersama 3 anak yang tinggal lapan bulan di dalam kereta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here