ANGKARA COVID-19 YANG TERUS MEMBURU PELAKON KOLLYWOOD

Pelakon kollywood Maran, yang terkenal dengan watak sokongan Ghilli bersama pelakon Vijay meninggal dunia pagi ini kerana menghadapi  komplikasi bernafas akibat COVID-19. Pelakon yang tinggal di daerah Chengalpattu Natham di Tamil Nadu didiagnosis dengan COVID-19 beberapa hari yang lalu. Dia kemudian dimasukkan ke Hospital Chengalpattu untuk rawatan .

Maran yang dilaporkan meninggal dunia semalam, berusia 48 tahun ketika kematiannya. Berita kematian Maran hampir tiba setelah  melaporan kematian pelakon veteran Nellai Siva akibat serangan jantung. Siva meninggal pada petang Selasa di bandar asalnya Panakudi di Tirunelveli.

Maran pernah berlakon tayangan Adivasi dalam filem Yash-bintang KGF. Dia juga membintangi bintang Vijay, Ghilli. Dia juga pernah berlakon dalam beberapa filem popular lain di Kollywood.

Walau bagaimanapun, Maran bukan satu-satunya pelakon Tamil yang menyerah pada COVID-19. Pelakon veteran Joker Thulasi meninggal dunia dari virus itu pada 9 Mei, di Chennai. Pelakon itu terkenal dengan filem seperti Thamizhachi, Ilaignar Ani, Udan Pirappu, Avathara Purushan dan Mannai Thottu Kumbidanum.

Selainnya, pelakon veteran dan pelawak Pandu meninggal dunia akibat Covid-19 pada 6 Mei pagi di sebuah hospital swasta di Chennai pada usia 74 tahun. Pelakon itu juga telah didiagnosis dengan COVID-19 dan dimasukkan ke sebuah hospital untuk rawatan lanjut. Namun, dia meninggal dunia akibat penyakit itu. Pandu terkenal kerana memainkan peranan komedi dalam filem Tamil. Pengeluar dan pengedar G Dhananjayan menggunakan Twitter untuk berkongsi berita sedih itu dengan pengikutnya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here