Mayat mangsa korona dirawat

Seorang pesakit korona dimasukkan ke hospital swasta di Bandar Nanded, Maharastra April lalu. Pada masa itu, keluarga telah membayar pendahuluan sebanyak Rs. 50.000 untuk rawatan tersebut. Dalam kes ini, pesakit dipindahkan ke unit rawatan intensif pada 20 kerana kesihatan yang buruk.

Pada 24, 3 hari selepas pembayaran, pihak pengurusan hospital meminta isteri pesakit untuk membayar semula bayaran.  Oleh itu, dia telah memperoleh wang tunai Rs 40,000 pada masa kejadian dan baki Rs 50,000 melalui transaksi dalam talian.  Akhirnya, pihak pengurusan hospital yang menerima wang tersebut mengatakan bahawa pesakit telah meninggal dunia. Dan mengeluarkan perakuan yang berkenaan.

Konspirasi pihak pengurusan hospital terbongkar kerana pesakit tersebut dinyatakan meninggal pada tanggal 21 dalam sijil ini. Melihat ini, isterinya menjadi sangat marah.

Pada tanggal 21, terungkap kepadanya bahawa teater telah memeras wang untuk merawat mayat suami mangsa. Isteri mangsa mengemukakan tuntutan terhadap pihak pengurusan hospital di mahkamah tempatan berhubung kejadian itu.

Mahkamah mengarahkan polis Shivajinagar untuk menjalankan siasatan yang tepat terhadap kes tersebut. Menurut perintah itu, Polis Shivaji Nagar mendaftarkan kes terhadap doktor dan kakitangan yang bekerja di sana. Siasatan sedang dijalankan.

Kejadian di Maharastra telah menimbulkan kegemparan seperti adegan dalam filem Ramana Tamil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here