LELAKI MAUT BERTEMBUNG DENGAN SEBUAH TRELER YANG DIHENTIKAN DI TEPI JALAN

Tampin, Jun. 15-

   Seorang lelaki maut selepas kereta dipandunya bertembung dengan sebuah treler yang dihentikan di tepi jalan. Mangsa meninggal dunia di tempat kejadian setelah berlanggar dengan treler yang rosak itu, kata seorang pegawai bomba daerah Tampin.

Kira-kira jam 8.38 pagi semalam, Rumah Riyadh Sungai Loyang, Jalan Seremban Tampin pemandu lori itu telah meninggalkan lori di tepi jalan berikutan kerosakan, kata pegawai bomba.

“Mayat mangsa dibawa ke Hospital Kulai untuk bedah siasat. Kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987, siasatan lanjut masih diteruskan,” katanya

Mangsa Melayu yang berusia 40 tahun memandu kereta jenis Wira berwarna merah bertembung dari  belakang sebuah treler, dipercayai pemandu gagal mengawal kenderaan, kata seorang pegawai bomba.

Anggota bomba dan polis bergegas ke sana berikutan kejadian itu. Doktor daerah Tampin dan pegawai RELA menyelamatkan pemandu kereta yang merempuh bahagian belakang treler.

Pegawai perubatan  mengatakan bahawa dia mengalami kecederaan serius di bahagian kepala dan meninggal di tempat kejadian.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here