POLIS MEMBERKAS DUA LELAKI ANTARA YANG MELOLOS DIRI MENERUSI PAGAR KAWAT DURI DI PPR

Petaling Jaya, Julai 5-

Dua lelaki dipercayai penagih dadah diberkas oleh pihak berkuasa selepas meloloskan diri dari Projek Perumahan Rakyat (PPR) Pantai Ria, Pantai Dalam yang dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD). 

Ketua Polis Daerah Brickfields Anuar Omar berkata, laporan polis sudah dibuat di Balai Polis Pantai selepas kejadian tiga lelaki terbabit yang meloloskan diri menerusi pagar kawat duri yang dipasang di sekeliling blok berkenaan tular di media sosial semalam. 

“Pemeriksaan polis di lokasi kejadian mendapati terdapat dawai besi telah rosak dan dipercayai digunakan oleh tiga individu berkenaan untuk melarikan diri,” katanya dalam kenyataan.

Anuar berkata, dua suspek berusia 34 tahun dan 46 tahun masing-masing mempunyai enam dan sembilan rekod jenayah membabitkan kesalahan dadah dan pelbagai kesalahan jenayah, antaranya samun dan curi. Usaha mengesan seorang individu lagi  sedang giat dijalankan.

“Kes disiasat mengikut Seksyen 22(b) Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Akta 342),” katanya.

Terdahulu tular video berdurasi 2.04 minit di Facebook di mana tiga lelaki dilihat meniarap sebelum berjaya melarikan diri ke kawasan belakang sungai PPR terbabit sebaik melepasi kawalan kawat duri yang dipasang.

Kerajaan mengenakan PKPD di beberapa lokaliti di Kuala Lumpur, termasuk di PPR Pantai Ria bermula 1 sehingga 14 Julai ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here