Tiga kanak-kanak lelaki rentung dalam kebakaran di Lawas

Tiga kanak-kanak lelaki ditemukan rentung manakala enam ahli keluarga mereka selamat dalam kebakaran di rumah mereka di Kampung Seberang Kedai, Lawas di sini malam tadi. Ketiga-tiga beradik itu adalah Mohd Hesdi Huzaidi Azrie( 4), Mohd Hezmi Huzaili (7),  dan Mohd Hezry Huzaimi (8).

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sarawak berkata pihaknya menerima panggilan kecemasan pada 11 malam, susulan itu tujuh anggota Balai Bomba dan Penyelamat Lawas digegaskan ke lokasi kejadian yang terletak kira-kira 17 kilometer dari balai bomba tersebut.

Kebakaran melibatkan sebuah rumah dua tingkat berstruktur separuh kekal yang telah musnah 100 peratus, katanya. Menurut jurucakap itu, ahli keluarga yang terselamat adalah bapa dan ibu kanak-kanak itu iaitu Azrie Latip, 45, dan Dayangku Hadianawati 38, serta dua adik-beradik, Ariesya Aryana14, dan Muhd Hezrie12.

Turut terselamat ialah datuk mereka, Awangku Jeman Pengiran Abd Hamid, 72, dan nenek, Aminah Matusop 73. Katanya operasi pemadaman tamat sepenuhnya pada 12.45 malam dan mayat kesemua mangsa diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya.-Bernama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here