Kumpulan Ambank sumbang RM500, 000 untuk Tabung Covid-19

KUALA LUMPUR: Kumpulan AmBank telah memberi sokongan untuk menderma RM500,000 ke Tabung COVID-19 melalui MERCY Malaysia sebagai sebahagian daripada usaha untuk membantu inisiatif bantuan dan mengurangkan kesan teruk kepada sistem penjagaan kesihatan negara hasil daripada wabak COVID-19.

“Kami berharap sumbangan ini dapat meringankan beban para petugas dan pekerja penjagaan kesihatan kami semasa tempoh yang mencabar ini. Terima kasih dan doa kami bersama mereka yang bekerja tanpa mengenal penat lelah sepanjang masa dalam memerangi krisis kesihatan ini, “kata Tan Sri Azman Hashim, Pengerusi, Kumpulan AmBank.

Selain itu, kami juga meneroka cara bantuan lain di mana Kumpulan AmBank mampu untuk memberi bantuan kepada masyarakat dalam menghadapi wabak ini, “tambah Tan Sri Azman.

Kumpulan AmBank dengan kerjasama PichaEats juga akan menaja lebih daripada 200 kali sehari secara keseluruhan untuk makan tengah hari dan makan malam di Pusat Perubatan Universiti Malaya (UMMC) dan Putrajaya Frontliner hospital; doktor dan jururawat semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (MCO).

Kumpulan AmBank terus memainkan peranan tanggungjawab korporatnya untuk masyarakat yang berjumlah besar, tanpa mengira bangsa, agama atau agama ketika kami menyumbang kepada pembangunan mampan komuniti di mana kami beroperasi. Inisiatif ini telah dan akan terus berlaku yang menjadi dasar dalam pendekatan kami untuk program penjagaan masyarakat. Satu projek seperti ini membantu memenuhi objektif kami untuk memainkan peranan korporat yang berkesan sebagai korporat yang bertanggungjawab secara sosial warganegara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here