Kawasan Masjid India diletakkan di bawah MCO yang dipertingkatkan

KUALA LUMPUR: Kawasan Masjid India ditempatkan di bawah perintah kawalan pergerakan (MCO) yang lebih baik kecuali ibu pejabat polis daerah Dang Wang dan pusat pemantauan DBKL kerana lebih daripada 40 orang telah menguji positif untuk Covid-19.

Premis di Jalan Tuanku Abdul Rahman, Jalan Lebuh Ampang, Jalan Tun Perak, Jalan Dang Wangi dan Jalan Munshi Abdullah, Jalan Ampang dan Jalam Melala akan ditutup sebaik sahaja MCO dipertingkatkan.

Selain beberapa hotel, All House, Mydin, Kompleks Cambell, Wisma Kosas dan Wisma Yakin berada dalam kawasan yang terjejas.

Kawasan yang terjejas mempunyai radius kira-kira 1km dan mempunyai lebih 10,000 orang, termasuk 6,000 di Rumah Mansion Selangor dan rumah-rumah Malayan Mansion dan 3,200 orang di Menara City One.

Melangkah keluar dari kawasan ini adalah dilarang sebaik sahaja MCO dipertingkatkan dikenakan di Masjid India.

Pemeriksaan oleh The Star mendedahkan bahawa pasukan keselamatan dilihat memasang pagar kawat berduri di lorong di kawasan itu sejak malam Isnin (13 April).

Menteri Kanan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengumumkan peningkatan MCO di kawasan itu pada hari Selasa (14 April) hingga 28 April.

“Kami berharap penduduk dan pemilik premis memberikan kerjasama penuh kepada pihak berkuasa,” katanya dalam sidang akhbar pada Selasa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here