Dutch Lady Milk Industries Berhad sumbangkan 100,000 lebih bungkus susu untuk Barisan Hadapan Covid-19 kekal subur

PETALING JAYA: Dutch Lady Milk Industries Berhad (DLMI) menyumbang lebih daripada 100,000 paket susu Belanda kepada Malaysia personel barisan hadapan perubatan yang berdedikasi dan merawat pesakit Covid-19 di tiga hospital; Hospital Sungai Buloh (SBH), Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) dan Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Lebih kurang 9.900 kotak 1 liter produk laris, Dutch Lady + Susu protein dihantar untuk barisan hadapan perubatan yang berdedikasi di Hospital Sungai Buloh, pusat kesihatan pusat malam dan malam untuk menyelamatkan mangsa Covid-19.

Ini adalah penghantaran pertama daripada 29,700 kotak 1 liter (2,475 karton) yang telah diperuntukkan untuk hospital dengan beberapa orang lain yang dirancang untuk minggu akan datang.

DLMI juga menyumbangkan 24,672 paket 200ml Dutch Lady Juicy Milk Orange (360 karton), Dutch Lady Juicy Susu Strawberry (360 karton) dan botol 225ml daripada Milky Chocolate (308 karton) ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (UMMC) telah menyenerokan barisan hadapan perubartan  yang bekerja sepanjang masa bagi menangani gelombang tsunami seperti jangkitan Covid-19.

Tambahan lagi, 46,980 paket Dutch Lady + Protein UHT 1Litre (1,350 karton), Dutch Lady Purefarm UHT Strawberry Milk Berry 1 Liter (1,125 karton), Dutch Lady Juicy Milk Orange 200ml (360 karton), Dutch Lady Juicy Susu Strawberry 200ml (360 karton) juga disumbangkan kepada Hospital Kuala Lumpur minggu lepas.

“DLMI bertepuk tangan dan memberi hormat kepada kakitangan Hospital Sungai Buloh, Universiti Malaya Pusat Perubatan dan Hospital Kuala Lumpur kerana dedikasi dan pengorbanan mereka. Kami semuanya bimbang tentang pandemik COVID-19. Saya harap sumbangan kami Dutch Lady + Protein dan jenis produk susu yang lain yang berkhasiat akan membantu teruskan wira hadapan kami dengan kuat ketika mereka menjalani kehidupan profesional mereka sehari-hari, ” kata Pengarah Urusan DLMI, Tarang Gupta.

DLMI telah menghidangkan rakyat Malaysia dengan susu berkhasiat dan produk tenusu untuk 57 tahun dengan komitmen yang mantap untuk menyuburkan negara dan menyokong Agenda Kesihatan Kebangsaan Kerajaan.

Tarang menambah bahawa dalam masa-masa yang mencabar ini sangat penting bagi kita kekal sihat dan selamat. Mengambil susu dengan makanan akan membantu memastikan bahawa seseorang mempunyai diet seimbang yang sihat, kerana susu secara amnya mengandungi protein, kalsium, dan penting nutrien seperti vitamin B2, Vitamin B12, Vitamin A dan Vitamin D dan banyak lagi pastikan badan anda sihat dan berdaya tahan. Ia sesuai untuk wira barisan hadapan perubatan yang bekerja keras untuk memastikan rakyat Malaysia selamat.

“Sebagai warganegara korporat yang bertanggungjawab, kami sama seperti rakyat Malaysia yang lain mengenai pandemik Covid-19. Dalam cara yang kecil ini, kami berharap dapat melakukan bahagian kami menyokong barisan hadapan perubatan kami, yang bekerja tanpa tidur dan juga melepaskan makanan untuk menyelamatkan nyawa. Ini membantu kami meneruskan tujuan kami yang berkhasiat Rakyat Malaysia dengan kualiti pemakanan tenusu, “katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here