UMNO tidak akan bekerjasama dengan PKR – Zahid

Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi akhirnya merungkai kekalutan ekoran dakwaan terdapat perbincangan parti itu dengan PKR untuk bekerjasama pada pilihan raya akan datang.

Ahmad Zahid berkata, UMNO tidak akan bekerjasama dengan PKR pada pilihan raya akan datang dan hanya akan bergerak dengan rakan-rakan komponennya Barisan Nasional (BN).

“Parti tidak mengadakan perbincangan dengan PKR mengenai kerjasama politik dan sebarang kemungkinan hanya akan diterokai selepas PRU-15,” katanya dalam wawancara dengan The Star.

Mengulas mengenai beberapa laporan bahawa terdapat perbincangan mengenai kerjasama politik dengan Presiden PKR, jelas Ahmad Zahid, tidak ada perbincangan sama ada, baik secara formal atau tidak rasmi dengan presiden parti itu.

“Tidak dengan saya, tidak juga dengan Mat Hassan (timbalan presiden Umno Datuk Seri Mohamad Hasan),” katanya.

Penjelasan Ahmad Zahid adalah menjelang perhimpunan agung parti terbesar orang Melayu itu yang akan diadakan pada hujung minggu ini.

UMNO akan mengadakan Perhimpunan Agung 2020 pada 27 Mac dan 28 Mac ini di mana ia bakal mencatat sejarah tersendiri kerana pertama kalinya akan diadakan secara kombinasi bersemuka dan maya di Dewan Merdeka, PWTC dan secara maya di 190 UMNO Bahagian-bahagian.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here