PREC: Tuduhan Ikhlas tidak berasas, Imigresen tambah sewa

PKNS Real Estate Sdn Bhd (PREC) menyifatkan tuduhan sebuah badan bukan kerajaan (NGO) berhubung perpindahan sebahagian kakitangan Jabatan Imigresen Selangor daripada Kompleks PKNS Shah Alam (KPSA) sebagai tidak berasas.

Pemangku Pengurus Pusatnya Syahril Mohd Rashid berkata pihaknya kesal dengan dakwaan dilempar Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil dan Sederhana (Ikhlas) berkaitan petugas jabatan itu dipindah ke Pusat Transformasi Bandar (UTC) Selangor.

“Mereka (Ikhlas) mengatakan separuh (kakitangan Imigresen Selangor) ‘lari’ ke UTC. Fakta itu tidak tepat sama sekali sebaliknya Ibu Pejabat Imigresen Selangor di tingkat dua menambah keluasan sewaan daripada 28,000 kaki per segi kepada 70,000 kaki per segi.

“Malah perkara ini (tambahan keluasan) sedang dijalankan dan segala pengubahsuaian dijangka dapat diselesaikan menjelang suku pertama tahun depan,”

Mengulas perpindahan Bank Simpanan Nasional (BSN) dari kompleks berkenaan, Syahril menjelaskan cawangan perbankan itu sudah memiliki bangunan sendiri di kawasan berhampiran.

Sementara itu, katanya penutupan cawangan restoran berasaskan makanan jalanan Thailand, Boat Noodle di KPSA adalah sejajar usaha pengecilan operasi dilakukan pengusahanya susulan situasi sukar akibat Covid-19.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here