Parti ketika PKP, 2 remaja 15 tahun antara 8 ditahan

SHAH ALAM: Dua remaja perempuan adalah antara lapan individu yang ditangkap polis kerana menyertai pesta persendirian di sebuah unit Soho di I-City dekat sini awal pagi ini.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Baharudin Mat Taib berkata, kanak-kanak berusia 15 hingga 23 tahun itu ditangkap setelah polis menerima aduan orang ramai mengenai unit sewa yang mengadakan perhimpunan besar-besaran. Kedua-dua gadis berusia 15 tahun itu masih bersekolah di sekolah menengah di Klang,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Dia mengatakan bahawa pemeriksaan mendapati mereka semua tidak mempunyai rekod jenayah sebelumnya tetapi ujian saringan air kencing mendapati tujuh daripadanya positif dadah.

Mahkamah Majistret Shah Alam hari ini membenarkan tujuh individu itu direman di bawah Seksyen 117 Kanun Prosedur Jenayah untuk tiga orang dan kes disiasat mengikut Seksyen 15 (1) (a) Akta Dadah Berbahaya 1952, katanya.

Selain daripada itu, semua lapan individu juga dikompaun RM4,000 masing-masing kerana melanggar prosedur operasi standard di bawah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat, Penyakit Berjangkit 2021.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here