MULAI HARI INI EMCO DI SEREMBAN

Seremban Julai 8-

Perintah kawalan pergerakan diperketatkan (EMCO) telah dimulakan di 8 lokasi di Rasah, Seremban, Rantau, Labu, Ambangan, Lenggeng,  Setul dan Pantai di daerah Seremban mulai hari ini hingga 22 Julai. Sekatan jalan raya (SJR) mula diperketatkan oleh pihak polis di bandar Seremban. 

 Timbalan Perdana Menteri baru negara, Datuk Seri Ismail Sabri Jacob mengumumkan sehari sebelumnya dengan tujuan untuk memperkukuhkan sekatan pertahanannya kerana jumlah mangsa baharu akibat Covid-19 terus meningkat di seluruh negara.

Berikutan perintah itu, jumlah pusat pemeriksaan polis meningkat sejak tengah malam semalam, sementara operasi diperkukuhkan lagi , kata Mohamad Said Ibrahim, Ketua Pesuruhjaya Polis Seremban, Negeri Sembilan.

Dia menjelaskan bahawa 8 pusat pemeriksaan polis sudah beroperasi di seluruh daerah Seremban, dua pusat lagi didirikan di jalan yang menuju dari Rantau ke Port Dickson.

Seramai 300 pegawai polis, termasuk anggota Angkatan Tentera Malaysia bertugas semasa pemeriksaan berkala EMCO, kata Mohamed Said pada sidang akhbar di sini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here