Meningkatkan Penghidupan Malaysia: GRAB

KUALA LUMPUR: Hari ini adalah hari keenam Perintah Kawalan Pergerakan (MCO). Kebanyakan kita bimbang tentang kesihatan, keselamatan, dan  juga kehidupan sosial kita. Pada masa yang sama, banyak perniagaan kecil dan besar, restoran dan penjual pasaran tidak hanya memberi tumpuan kepada hanya mengekalkan mata pencarian mereka tetapi tertanya-tanya bagaimana untuk memenuhi tuntutan pelanggan yang semakin meningkat dengan pelaksanaan garis panduan MCO.

Walaupun sesetengah daripada kita boleh keluar untuk meningkatkan bekalan yang berkurangan, ada yang mungkin tidak dapat bergerak dengan selesa. Oleh itu, dalam masa-masa percubaan ini, kami terus mengambil langkah lebih lanjut untuk menyokong perniagaan dan memastikan rakyat Malaysia dapat mengakses walaupun keperluan yang paling kecil melalui platform kami.

Grab telah memperkenalkan GrabFood “Tapau” (a.k.a ‘Self-pickup’). Hari ini, kami melancarkan tanpa menunggu, tanpa tunai (hanya membayar dengan GrabPay melalui aplikasi) dan pilihan ‘pickup diri’ tanpa sentuh. Kami berharap bahawa ini bukan sahaja dapat membantu restoran kami menjana lebih banyak pendapatan, tetapi juga membantu pelanggan menjimatkan masa dan mengelakkan ramai orang.

Hari ini, kami juga melancarkan Pasar, yang merupakan lanjutan kami GrabMart, di mana kami berhasrat untuk membawa hasil, makanan ternakan, daging dan makanan laut ke pasaran tempatan kami isi rumah Malaysia. Pada masa ini, kami bermula dengan Pasar TTDI yang bersejarah dan kami berharap dapat berkembang ke lebih banyak pasaran.

Menjelang 25 Mac, GrabMart boleh didapati di Pulau Pinang, JB, Melaka, KK, Kuching dan Ipoh. Kami berharap dapat berkhidmat lebih banyak rumah dengan keperluan harian,
produk kesihatan dan penggiat imuniti, sanitaria dan juga makanan ringan dan minuman.

Kami menawarkan ‘Penghantaran Percuma’, 30% off GrabFood Signatures, dan 50% daripada keperluan kesihatan GrabMart. Dengan ini, kami berharap untuk memacu lebih banyak peluang pendapatan kepada kedua-dua saudagar dan rakan kongsi penghantaran. Jadi setiap kali seseorang dalam komuniti kami membuat pesanan, mereka bukan sahaja menjimatkan perbelanjaan mereka, tetapi juga menyokong dua mata pencarian lain.

Grab juga Mewujudkan peluang pendapatan baru untuk pemandu pemandu-pemandu. Sama seperti negara rangkaian penghantaran ditekan oleh kenaikan dalam penghantaran, kejatuhan curam dalam keperluan untuk perjalanan- memuji bermakna kita perlu mewujudkan peluang baru untuk rakan-rakan pemacu negara kita. Kami ingin berkongsi tentang kejadian yang berlaku pada hari kedua MCO, kami telah menggunakan puluhan ribu pemandu di seluruh negara untuk menyediakan kebolehpercayaan tahap tertinggi untuk Makanan, Mart dan Pelanggan penghantaran. Kita jauh dari sempurna, tetapi kita tidak akan berhenti berusaha untuk melakukan apa yang kita mampu untuk menjaga komuniti kita berkembang maju dan bertahan.

Pihak Grab berharap agar  orang ramai terus tinggal di rumah dan dekat dengan orang yang anda sayangi. Dan sila lakukan luangkan pemikiran untuk perniagaan kejiranan dan rakan kongsi penyerahan ketika mereka terus bekerja untuk membuat tempoh MCO ini sedikit lebih menawan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here