Mr. D.I.Y. sumbangkan 300 ribu topeng muka kepada Barisan Hadapan Covid-19

KUALA LUMPUR: Peruncit pembaikan rumah MR. D.I.Y. hari ini mendermakan 300,000 topeng muka 3-lapis kepada  perkhidmatan awam di barisan hadapan dalam usaha melawan wabak COVID-19 yang berterusan.

Peruncit topeng muka tersebut berasal secara langsung dari China, sedang mengedarkan ke Polis Diraja Malaysia (PDRM), hospital dan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Pengguna Hal Ehwal, untuk membantu kakitangan mereka dalam melaksanakan tugas mereka. Di samping itu, MR. D.I.Y. juga telah membuat sumbangan sebanyak 1,000 peralatan pelindungan diri (PPE) kepada enam hospital di Malaysia Kuala Lumpur, Selangor dan Kelantan – Pusat Perubatan Universiti Malaya (UMMC), Hospital Kuala Lumpur, Hospital Sungai Buloh, Hospital Serdang, Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia dan Hospital Raja Perempuan Zainab II.

Pengarah Urusan Kumpulan (M) Berhad, Encik Adrian Ong, MR. D.I.Y. berkata sumbangan ini adalah isyarat muhibah dan syukur kami kepada kakitangan barisan hadapan perkhidmatan awam yang bersungguh-sungguh bekerja dalam usaha melawan wabak COVID-19 di Malaysia. Kami telah mendapatkannya muka topeng terus dari China dan, selepas mereka tiba di negara ini, kami menggunakan logistik kami pasukan dan armada penghantaran untuk mengangkut sut dan topeng muka kepada pelbagai penerima.

“Usaha kami adalah kecil berbanding dengan apa yang dihadapi oleh pihak frontliner setiap hari. Walau bagaimanapun, kami berharap dengan sumbangan yang rendah ini, mereka dilindungi dengan baik semasa bertugas, “tambah Ong.

10/20/30/50pcs Non Woven Disposable Face Mask 3 Layer Dental ...

Wakil PDRM telah meluaskan nota kesyukuran dan terima kasih kepada MR. D.I.Y. untuk
bekalan topeng muka yang sangat diperlukan, yang akan membantu melindungi anggota polis yang bekerja di barisan depan wabak Covid-19.

Ini bukan kali pertama yang MR. D.I.Y. sedang melangkah ke hadapan untuk menyokong usaha untuk mengekang penyebaran wabak Covid-19. Awal tahun ini – bermula dari 30 Januari, syarikat yang berkembang maju mengambil inisiatif seluruh negara untuk memberi 3.5 juta topeng muka kepada syarikat awam melalui rangkaian lebih daripada 560 kedai. Selain menangani permintaan untuk muka topeng, ia juga dilakukan untuk meningkatkan kesedaran tentang amalan sihat yang lain untuk membantu mengekang penyebaran penyakit.

MR.D.I.Y. secara aktif terlibat dalam memberikan bantuan dan sokongan kepada mereka yang memerlukan. Kolektifnya semangat dan usaha yang bermurah hati telah menyumbang kepada kejayaan program tanggungjawab sosial korporat melalui motto #mrdiycares. Usaha CSR memberi tumpuan kepada tiga tiang utama Komuniti, Alam Sekitar dan Tempat Kerja. Di bawah Komuniti, peruncit menjalankan aktiviti untuk meningkatkan latihan vokasional, dan promosi dan pembangunan seni dan budaya, sukan, dan penjagaan kesihatan.

MR.DIY Brands | MR.DIY | Always Low Prices

Untuk maklumat lanjut mengenai MR. D.I.Y., layari https://www.mrdiy.com/, dan media sosial, Facebook dan Instagram @ mrdiy2u atau #mrdiycares.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here