Sri Kota Specialist Medical Centre dipuji sebagai Pemenang Anugerah Penjagaan Kesihatan Asia 2020

KLANG: Penjagaan kesihatan teratas perintis dan unggulan di Klang pembekal, Pusat Perubatan Pakar Sri Kota, menandakan pencapaian ketika menerima Anugerah Kesihatan Asia 2020 (Inisiatif Peningkatan Kemudahan Tahun) untuk kali kedua berturut-turut.

Sejak ditubuhkan pada tahun 1999, Sri Kota terus meningkatkannya kemudahan dan perkhidmatan dalam usaha menyediakan pesakit dan pelawat pengalaman penjagaan kesihatan yang berkualiti.

Pihak hospital memperoleh penghargaan untuk Inisiatif Peningkatan Kemudahan Tahun – Malaysia dengan kemasukannya yang unggul, Kemudahan yang Lebih Baik, Penjagaan yang Lebih Baik. Kemasukan itu menampilkan peningkatan Sri Kota ke Pusat Kanser dan Wad Pembedahan.

Kerja-kerja pembaikan Pusat Kanser Sri Kota bermula pada Mei 2019 dan memulakan operasi pada bulan November 2019 sebagai sebahagian daripada usaha untuk memberikan rawatan berkualiti lebih baik untuk pesakit barah melalui yang komprehensif perkhidmatan rawatan barah, yang merangkumi teknik terbaik dan teknologi canggih.

Jawatan Kosong Jururawat di Sri Kota Specialist Medical CentrePusat Kanser yang baru diperbaiki, menampilkan kawasan yang luas di 850sqm dari 450sqm sebelumnya, menawarkan pusat PERTAMA dan HANYA rawatan sehenti dan sokongan perubatan yang berpengalaman di wilayah Klang. Kami percaya bahawa Pusat Kanser yang dinaik taraf akan memenuhi keperluan Klang masyarakat.

Peningkatan telah melengkapkan pusat ini dengan yang terkini peralatan seperti mesin TomoTheraphy baru, yang menawarkan penuh spektrum terapi radiasi seperti Intensiti Berpandu Gambar Terapi Radiasi Modulasi (IG-IMRT), Stereotactic Radiosurgery (SRS), dan Terapi Sinaran Tubuh Stereotaktik (SBRT).

Peningkatan Pusat Kanser Sri Kota juga telah menyaksikan pemasangan sistem CT akhir yang dipanggil Aquilion PRIME. Keselamatan pesakit dipertingkatkan dengan peningkatan ketepatan dan tahap radiasi yang lebih rendah, yang mengakibatkan rawatan yang lebih baik dan pemulihan yang cepat.

Selain itu, Sri Kota juga menawarkan rawatan barah secara individu seperti sebagai Kemoterapi, Terapi Hormonal, Terapi Sasaran, Perkhidmatan imunoterapi, dan Pembedahan untuk melayani Klang dengan lebih baik masyarakat dan pesakit untuk tahun-tahun akan datang.

Peningkatan kemudahan utama hospital pada tahun 2019 adalah jumlahnya pengubahsuaian Wad Pembedahannya di tingkat 6, termasuk VIP suite, Double Deluxe dan bilik empat tempat tidur. Wad yang dinaik taraf menawarkan penampilan kontemporari dengan perabot dan kemasan baru di seluruh tingkat. Perubahan menyeluruh ini menyaksikan hospital mencapai kejayaan baru, dari segi penjagaan yang diberikan dan pada pesakit kepuasan.

Taking steps to the right treatment | The Star OnlinePengarah Hospital Pusat Perubatan Pakar Sri Kota, Puan Tan Suet Guan berkata “Sebagai perintis dan penyedia penjagaan kesihatan di Klang, kami komited untuk penambahbaikan berterusan, hanya memberikan yang terbaik-pengalaman pesakit dalam kelas dan hasil klinikal dengan tahap lanjut teknologi untuk pesakit kami. “

“Kami sangat gembira menerima penghargaan berprestij ini dan diiktiraf sebagai peneraju dalam kategori Inisiatif Peningkatan Kemudahan Tahun. Pasukan saya di Sri Kota berusaha memberikan pengalaman luar biasa kepada kami pesakit, keluarga mereka, pelanggan kami, dan pihak berkepentingan kami. Kita berhutang dengan kita pencapaian kepada pekerja kami kerana kesetiaan dan prestasi mereka perkhidmatan ke Sri Kota, ”tambahnya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here