Kuala Selangor, Jeram kembali zon hijau

Daerah Kuala Selangor dan mukim Jeram kembali berstatus zon hijau selepas tiada kes Covid-19 direkodkan sehingga jam 12 tengah semalam, kata Pasukan Petugas Covid-19 Selangor (STFC).

Bagaimanapun agensi memaklumkan mukim Labu di Sepang dan Batang Kali di Hulu Selangor kini menjadi zon kuning selepas masing-masing merekodkan satu kes daripada 76 kes keseluruhan negeri ini.

“Selangor merekodkan 377 kes aktif iaitu individu yang boleh menjangkiti orang lain dan 125 kes melibatkan individu yang mendapat jangkitan di negeri lain,” katanya menerusi Facebook.

STFC menjelaskan Klang masih berada di zon merah selepas mukim Klang merekodkan pertambahan tujuh kes baharu menjadikan 78 kes sedang dirawat sementara tambahan tiga kes di Kapar.

Selain Kuala Selangor, Sabak Bernam dan Kuala Langat turut berasa di zon hijau sementara lima yang lain iaitu Petaling, Hulu Langat, Gombak, Sepang dan Hulu Selangor masih zon kuning.

Setakat ini, negeri ini mencatat jumlah kumulatif 2,746 kes selain pertambahan satu kluster baharu dinamakan kluster Bah Kenangan di Hulu Langat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here