Pancuran air berirama tarikan terbaharu di Shah Alam

Air pancut berirama setinggi 40 meter menjadi daya tarikan terbaharu di Taman Tasik Shah Alam bermula Jumaat ini.

Pemangku Datuk Bandar Shah Alam, Mohd Rashidi Ruslan berkata pancuran itu dilengkapi dengan sistem diod pemancar cahaya (LED) dan audio.

“Dikenali sebagai Laman Budaya Musical Fountain, ia akan beroperasi pada waktu malam setiap Jumaat, Sabtu dan Ahad serta cuti umum.

“Pembinaan ini juga sekali gus menjadikan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) menjadi pihak berkuasa tempatan pertama melaksanakan pemasangan sebegini,” katanya.

Beliau berkata demikian pada majlis Perasmian Zip Line dan Laman Budaya Musical Fountain di Taman Tasik Shah Alam, malam tadi.

Duli Yang Teramat Mulia (DYTM) Raja Muda Selangor Tengku Amir Shah hadir mencemar duli merasmikan tarikan tersebut, turut sama Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Amirudin Shari.

Mengulas lanjut, Mohd Rashidi berkata projek yang menelan belanja sebanyak RM1.96 juta itu juga sebahagian usaha MBSA memperkasa kembali sektor pelancongan di Shah Alam.

“Orang ramai boleh menyaksikan persembahan air pancutan berirama ini pada jam 8.15 hingga 8.30 malam, 8.45 hingga 9.15 malam, 9.15 hingga 9.30 malam dan 9.45 hingga 10 malam,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here