Kanak-kanak empat tahun masih guna alat bantuan pernafasan

Kota Bharu: Kanak-kanak lelaki berusia empat tahun sebelum ini kritikal akibat kandungan methamphetamine dalam badan masih menggunakan alat bantuan pernafasan.

Pemangku Ketua Polis Kelantan, Datuk Muhamad Zaki Harun berkata, kanak-kanak berkenaan sudah menunjukkan maklum balas yang baik.

Mangsa menunjukkan maklum balas yang baik, namun masih menggunakan alat bantuan pernafasan. Hari ini kita masih sambung reman suspek yang juga saudara kepada mangsa selama lima hari.

Siasatan akan dijalankan secara menyeluruh kerana kita mahu lihat kajian oleh pihak psikilogi kanak-kanak selain memanggil Bahagian Siasatan Jenayah Seksual, Wanita dan Kanak-Kanak (D11) untuk membuat siasatan.

Kanak-kanak itu tidak boleh bercakap dengan baik, mungkin kita akan dapat sesuatu daripada mangsa kerana kita mahu memastikan mangsa terambil dadah katanya pada sidang media, di sini, hari ini.

Katanya, siasatan terhadap suspek dibuat mengikut Seksyen 15(1)(a) dan Seksyen 39C Akta Dadah Berbahaya 1952. Media sebelum ini melaporkan mangsa kritikal akibat terdapat kandungan dadah dalam badan dan sedang menerima rawatan di hospital.

Mangsa yang tinggal di Kampung Sri Bintang, Kuala Krai dibawa ke Hospital Kuala Krai (HKK) pada 5 pagi Ahad lalu oleh ibunya untuk mendapatkan rawatan sebelum pihak hospital melaporkan kepada polis. Pemeriksaan dibuat menemui dalam badannya terdapat kandungan dadah jenis methampethamine.- HM

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here