Kubikel oren terang dipasang di pusat penempatan gelandangan di KL

PETALING JAYA: Kubikel oren terang dipasang di pusat-pusat komuniti untuk orang-orang yang tidak mempunyai tempat tinggal di Kuala Lumpur, kata Menteri Wilayah Persekutuan Tan Sri Annuar Musa.

Beliau berkata bahawa beliau mengarahkan bilik-bilik untuk ditubuhkan bagi mereka yang kehilangan tempat tinggal untuk tinggal di pusat komuniti.

“Alhamdulilah, arahan saya untuk memasang bilik untuk para gelandangan segera dilakukan, saya akan menyediakan selimut selepas ini,” katanya pada akaun Twitternya pada Selasa (7 April).

Sebelum ini, gambar dari akaun Twitter Annuar menunjukkan bahawa orang-orang yang kehilangan tempat tinggal yang tinggal di tempat perlindungan berbaring di atas tilam tunggal yang diletakkan di atas lantai.

Tilam juga diletakkan satu meter selain satu sama lain.

Dilaporkan bahawa lebih daripada 600 orang yang tiada tempat tinggal telah tinggal di tempat perlindungan, dengan 181 orang di pusat komuniti Sentul Perdana dan 62 di dewan komuniti Tasik Ampang Hilir.

Tempat perlindungan yang lain ialah dewan masyarakat Setiawangsa (95), dewan serbaguna Alam Damai di Cheras (30), pusat transit yang tiada tempat di Jalan Pahang (99) dan Anjung Singgah Jalan Jang Lekiu (142).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here