Gabungan Rakyat Sabah yakin mampu menang pada PRN Sabah

Gabungan Rakyat Sabah menjadi pertaruhan bagi menumbangkan kerajaan Warisan pada Pilihan Raya Negeri Sabah ke-16

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, gabungan berkenaan mendapat persetujuan bersama dalam satu mesyuarat yang diadakan bersama rakan-rakan parti komponen di Sabah.

“Gabungan Rakyat Sabah terdiri daripada Perikatan Nasional (PN), Barisan Nasional (BN) dan Parti Bersatu Sabah (PBS).

“Kerjasama ini membuktikan kesepakatan terjalin untuk membentuk Kerajaan Sabah seterusnya berjuang demi memajukan Sabah,” katanya ketika menyampaikan amanat sebelum memulakan tinjau mesra di Pasar Ikan di sini, semalam.

Beliau memberikan jaminan bahawa Sabah akan menjadi sebuah negeri termaju dalam Malaysia apabila bersama-sama seiring dengan PN di peringkat Pusat.

Katanya, perselisihan  yang wujud di antara parti dalam Gabungan Rakyat Sabah perlu dilupakan.

“Dengan adanya Bersatu, UMNO, PBS, STAR, PBRS, SAPP, MCA…gabungan ini sudah pasti mampu membentuk satu kerajaan kuat di Sabah.

“Kita akan menjadi lebih hebat berbanding kerajaan Warisan Plus, sebab saya Perdana Menteri di Pusat. Kesamaan itu penting untuk kita satukan kekuatan tenaga, sumber bagi membentuk satu kekuatan.

“Warisan hanya mampu bina jalan raya satu hingga dua kilometer saja, Kita nanti akan bina jalan raya yang lebih panjang berbanding yang ada kini,” katanya.

Muhyiddin juga mendedahkan bahawa sekiranya rakan-rakan dalam Perikatan bersetuju

Calon Bersatu di Sulaman iaitu Datuk Seri Hajiji Noor diberikan mandat oleh pengundi di sini, serta calon-calon Gabungan Rakyat Sabah diberikan mandat. Hajiji adalah calon Ketua Menteri terbaik.

 Beliau juga mengingatkan semua penyokong dan pengundi untuk memastikan kemenangan Gabungan Rakyat Sabah.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here