Satu orang terbunuh ketika sebuah treler bertembung dengan sebuah kereta dan sebuah kedai

PETALING JAYA: Seseorang dipercayai mati dalam kemalangan yang melibatkan sebuah treler yang tergelincir dan merempuh sebuah kereta dan kedai di Jalan Ipoh-Lumut, Perak, pagi ini.

Jurucakap Pusat Operasi Bomba dan Penyelamat Perak mengatakan kejadian itu berlaku kira-kira pukul 10.20 pagi, sebuah treler dari Lumut menuju ke Ipoh dikatakan hilang kawalan dan tergelincir di sebelah kanan jalan sebelum bertembung dengan sebuah kereta dan sebuah kedai Proton Persona .

Difahamkan, sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Meru Raya dengan jentera dikejarkan ke tempat kejadian setelah menerima panggilan kecemasan mengenai kejadian itu pada pukul 10.28 pagi.

“Sebaik sahaja tiba, kami menemui kemalangan yang melibatkan sebuah kereta dan sebuah treler, sejauh ini terdapat dua mangsa di dalam kereta itu.”Kami harus menggunakan perkhidmatan kren untuk menarik treler. Operasi menyelamat sedang dijalankan, “katanya menurut laporan Kosmo. Dia mengatakan lebih banyak maklumat mengenai kejadian dan keadaan mangsa akan dikemas kini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here