SERAMAI 1,036 ORANG KENAMAAN DIANUGERAHAKAN SEMPENA ULANG TAHUN YANG DI-PERTUA NEGERI PULAU PINANG.

Pulau Pinang, 23 Julai –

Menjelang  sambutan Hari Ulang Tahun ke-72 Yang Dipertua Negeri Pulau Pinang, Tun Ahmad Fuzi Abdul Razak seramai 1, 036 orang kenamaan  dianugerahkan darjah kebesaran negeri .

Sambutan Ulang Tahun ke-72 YDP Pulau Pinang, Tun Ahmad Fuzi Haji Abdul Razak menganugerahkan 148 anugerah yang tertinggi.

Dalam senarai isteri Yang Di-pertua, Tok Puan Seri Khadijah Muhammad Nor dianugerahkan pangkat Datuk Sri Utama yang diikuti dengan Darjah Utama Pangkuan Negeri (DUPN) oleh YDP Negeri Pulau Pinang.

Pengarah Akhbar Tamil Makkal osai Gopalakrishnan Shanmugamani turut dianugerahkan gelaran Datuk diikuti dengan gelaran Darjah Setia Pangkuan Negeri (DSPN) yang membawa gelaran Datuk.

Gopalakrishnan mempunyai pengalaman kerja yang luas di dalam bidang perutusan dan usahawan unggul telah menerima anugerah gelaran DSPN bagi jasa baik dan sumbangan beliau terhadap bahasa ibunda, kata NGO di Pulau Pinang yang memuji serta mengirim  penghargaan tertinggi.

Anugerah Tinggi Negeri Pulau Pinang DSPN diiktiraf pada 10-07-2021, ulang tahun YDP Negeri Pulau Pinang yang baru. Setiap orang yang telah menerima anugerah tertinggi boleh mendaftarkan anugerah mereka mulai semalam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here