Polis buru lelaki bantu siasatan kes remaja tikam bayi

Polis meminta bantuan orang ramai mengesan seorang lelaki berusia 20 tahun bagi membantu siasatan kes memperkosa seorang remaja dan bayi ditikam ibunya, Selasa lalu. Ketua Polis Daerah Kemaman, Hanyan Ramlan berkata, lelaki itu dikenali sebagai Mohammad Hazuarie Hassan dan dipercayai boleh membantu siasatan kes berkaitan pembunuhan seorang bayi lelaki yang baru dilahirkan dipercayai ditikam ibunya berusia 15 tahun.

Katanya, polis sebelum ini telah meminta Hazuarie menyerah diri bagi membantu siasatan namun sehingga kini pemuda itu belum berbuat demikian. Kita minta individu ini tampil menyerah diri bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan.  Kita juga mengalu-alukan bantuan orang ramai menyalurkan maklumat kepada pihak polis sekiranya mengetahui di mana lelaki itu berada,” katanya menurut laporan Berita Harian. Hanyan berkata, polis telah berusaha mengesan lelaki itu termasuk ke rumahnya di Bandar Seri Bandi tetapi dia tidak berada di situ.

Kita percaya dia telah melarikan diri ke bahagian utara Terengganu dan polis akan berusaha mengesannya, katanya. Orang ramai yang mengenali dan mengetahui maklumat berkaitan boleh menghubungi Pegawai Penyiasat Muhammad Afif Mohd Amin ditalian 012 6380342 atau menghubungi balai polis berhampiran, katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here