Lelaki mati ditembak, rakan ditahan

Kuala Lumpur: Seorang lelaki tempatan ditemui meninggal dunia dengan kesan tembakan di dalam kejadian di sebuah hotel di Bukit Bintang, di sini.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Habibi Majinji berkata, pihaknya menerima maklumat berhubung kejadian itu daripada orang awam kira-kira 7 malam.

Siasatan awal dilakukan di lokasi penemuan kejadian itu dipercayai berlaku kira-kira 6 petang tadi. Pemeriksaan di dalam sebuah bilik di hotel berkenaan mendapati mayat mangsa berusia 49 tahun itu dengan kesan kecederaan yang boleh dipercayai di bahagian lain, katanya ketika ditemui di lokasi kejadian, hari ini.

Habibi berkata, siasatan awal mendapati mangsa mendaftar masuk ke hotel berkenaan kira-kira 6 petang tadi bersama seorang rakan lelakinya. Mereka datang dari Johor dan kami masih lagi menyiasat sebab kedua-dua individu berkenaan datang ke sini (Kuala Lumpur).

Kami menahan rakan mangsa bagi membantu siasatan kes berkenaan yang disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh, katanya.

Beliau berkata, mayat mangsa dihantar ke Institut Perubatan Forensik Negara (IPFN) Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk pembedahan siasat.

Jumlah tembakan yang dilepaskan dalam kes ini masih disiasat. Pada masa sama, kami sedang mengenal pasti motif kejadian itu. Kami akan menyiarkan sebarang perkembangan semasa semasa ke semasa, katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here