Pelajar Murugan menerima Anugerah Pengakap Diraja daripada Sultan Perak

Ipoh, Jun-
Bekas pelajar SRJK (T) Tun Sambandan Bidor, Murugan Manokaran mencipta rekod dengan menerima Anugerah Pengakap Diraja (‘King’s Scout’ / Pengakap Raja) daripada Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Perak Darul Ridzuan, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah.

Majlis penganugerahan itu baru-baru ini berlangsung di Dewan Bankuet, Ipoh.

Lebih daripada 38 pelajar yang menerima Anugerah Pengakap Diraja, Murugan dipilih sebagai murid cemerlang bagi anugerah emas pertama sebagai pelajar terbaik kategori lelaki.

Murugan merupakan satu-satunya pelajar yang mewakili daerah Batang Padang dan Mualim menerima anugerah ini.

Murugan, bekas pelajar Sekolah Menengah Sheikh Abdul Ghani Bidor lulus peperiksaan SPM dengan keputusan cemerlang, mendapat A dalam semua 11 mata pelajaran termasuk bahasa Tamil dan kesusasteraan Tamil dan membanggakan sekolah, guru dan ibu bapa.

Selain itu, beliau merupakan pelajar harapan yang dianugerahkan sebagai pelajar terbaik Sekolah Tamil Tun Sambandan, Bidor .

Selain itu, Murugan, seorang pelajar yang telah mencapai banyak pencapaian dalam bidang sains, perbahasan, agama, debat dan pertandingan Thirumurai, telah melaksanakan tugasnya dengan cekap sebagai ketua pelajar sekolah itu.

Beliau merupakan anak kepada pasangan bekas penyelia Sekolah Tamil Negeri Perak, Manokaran adalah anak kepada Cikgu Manimegalai.

Murugan kini sedang melanjutkan pelajaran peringkat tingginya di Kolej Matrikulasi, Perlis.

Tahniah Adik Murugan!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here