CIMB sahkan seorang pekerja Menara UAB diuji positif Covid-19

KUALA LUMPUR: CIMB Group Holdings Berhad (“CIMB Group” atau “CIMB” atau “Kumpulan”) ingin mengesahkan bahawa salah seorang pekerjanya, yang berpusat di Menara UAB, Jalan Tun Perak, cawangan KL telah menguji positif virus COVID-19. Kakitangan sedang dirawat di hospital kerajaan.

Selaras dengan garis panduan Kementerian Kesihatan, pengesanan hubungan sedang dijalankan. Semua orang yang bersentuhan langsung dengan pekerja yang terjejas akan diletakkan di bawah kuarantin rumah sehingga diberikan pelepasan perubatan yang sesuai.

Cawangan Menara UAB, telah ditutup untuk menjalani rawatan yang menyeluruh dan pembersihan yang mendalam. Fikiran kita adalah dengan semua frontliners kita yang ada
perniagaan operasi seperti biasa untuk memastikan perkhidmatan penting untuk pelanggan kami terus dengan lancar yang mungkin.

CIMB mempunyai rancangan kesinambungan perniagaan untuk kedua-dua Ibu Pejabat dan cawangan untuk memastikan kesinambungan perkhidmatan penting. Kumpulan sebelum ini
melaksanakan beberapa langkah berjaga-jaga untuk memastikan kesejahteraan pelanggan dan kakitangan, termasuk dasar deklarasi perjalanan mandatori, kebersihan dan langkah menjauhkan sosial di Ibu Pejabat dan cawangan.

Di bawah tempoh pemerhatian MCO semasa, kami ingin menasihati pelanggan kami untuk menggunakan perkhidmatan dalam talian kami dan hanya jika terdapat keperluan mutlak untuk lawati cawangan, sila semak https://www.cimbbank.com.my/en/personal/support/locate-us.html untuk waktu operasi cawangan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here