HAMPIR SEMUA ARTIS SOLEK MERANA

Perkhidmatan perniagaan solekan dan salon sangat merudum semakin hari semakin pada tempoh Perintah  Kawalan Pergerakan ini.

Tanpa pendapatan artis solekan harus bergulung tikar dan menumpu dalam perniagaan separuh masa yang mengaut keuntungan demi penyaraan. Perniagaan  industri kosmetik telah menghadapi kemerosostan teruk akibat ketiadaan pesanan pada tempoh PKP.

Impak daripada sekatan semasa menunjukkan 90 peratus daripada perniagaan pusat solek melaporkan merosot mulai tempoh Januari hingga Jun 2021.

Perkhidmatan solekan ini turut mengalami kerugian besar kerana banyak majlis perkahwinan, majlis pertunangan, majlis hari jadi dan parti telah dilarang pada pandemik ini.

Yogeshwari Vaishnavi Suresh, Shantini Kumari, Ashwani dan Gomati berkata menyatakan bahawa selaku sebagai usahawan sepenuh masa menceburi dalam industri solekan kini menjadi cabaran utama dan sangat mengharapkan kerajaan mengambil tindakan sewajarnya.

Pada masa yang sama kedai bersedia untuk beroperasi sesuai dengan mengikuti keselamatan SOP.

Mereka meminta agar perniagaan terjejas teruk dari tahun lalu hingga hari ini. Pelanggan yang melibatkan diri dalam bidang perfileman sahaja diberikan perkhidmatan setakat ini. Pelanggan mengatakan bahawa mereka melakukan solekan kosmetik tertakluk kepada pelbagai langkah demi kepentingan kesihatan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here