Cristiano Ronaldo Membeli Kereta Paling Mahal di Dunia

Biasanya, kami meraikan promosi atau menutup perjanjian di tempat kerja dengan mengadakan makan malam yang menarik.

Sekiranya anda mempunyai wang tambahan, anda boleh menggunakan jam tangan baru (atau beg tangan) untuk memberi penghargaan kepada diri sendiri. Megastar bola sepak Cristiano Ronaldo tidak berbeza, tetapi, tentu saja, kegembiraannya berada di tahap yang lain.

Baru saja memenangi gelaran Serie A Itali bersama Juventus, pemain berusia 35 tahun itu membeli Bugatti Centodieci atas kerja kerasnya di lapangan, menurut Corriere della Sera.

Hanya ada sepuluh kereta hiper ini yang dibuat di seluruh dunia untuk meraikan ulang tahun ke-110 pembuat kereta Perancis itu, jadi anda tahu anda harus mempunyai moolah untuk membelinya.

Bugatti Centodieci (yang bermaksud ‘110’ dalam bahasa Itali) berharga € 8.5 juta (RM42 juta), menjadikannya salah satu kereta termahal di dunia. Ronaldo tidak mempunyai masalah untuk melentur di Instagram setelah pembelian: Centodieci, yang dibangun untuk menghormati model EB110 dari tahun 1990-an, didasarkan pada Bugatti Chiron – sebuah kereta yang sudah dimiliki oleh penyerang Juventus.

Dikuasakan oleh versi enjin Bugatti Chiron W-16 yang disemak semula, Centodieci menawarkan 1.578 hp. Kekuatan yang besar membolehkan Centodiecci berlari dari nol hingga 100km / j hanya dalam masa 2.4 saat, dengan kelajuan tertinggi 380km / j.

Itulah raksasa di sana.

Bugatti Centodieci akan sesuai dengan armada supercar Ronaldo yang mengagumkan, termasuk Bugatti Veyron, Veyron dan edisi super terhad La Voiture Noire, yang merupakan model sekali.

Selain itu, dia juga memiliki Lamborghini Aventador, McLaren Senna, Ferrari F430, Bentley Continental GTC, Maserati GranCabrio, Ferrari F430, Rolls-Royce Phantom dan Brabus G V12 900, yang diberikan kepadanya olehnya bae Georgina Rodriguez pada hari ulang tahunnya yang ke-35. Wow, kami tertanya-tanya bagaimana Cristiano Ronaldo memutuskan kereta yang mana yang harus dikendarai setiap hari.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here