Kertas siasatan mengenai Timbalan Menteri Kesihatan akan disiapkan hari ini, kata IGP

KUALA LUMPUR: Kertas siasatan terhadap Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Dr Noor Azmi Ghazali, kerana didakwa melanggar perintah kawalan pergerakan (MCO) ketika dia menghadiri acara makan tengah hari di sebuah sekolah agama di Perak baru-baru ini dijangka selesai pada hari Isnin (20 April).

Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador berkata, kertas siasatan akan diserahkan kepada pendakwa raya untuk tindakan selanjutnya.

“Siasatan masih dijalankan dan dijangka siap hari ini. Semua kes yang menjadi viral seperti ini pasti akan disiasat dan diambil tindakan,” katanya.

Jumaat lalu (17 April), beberapa gambar yang dimuat naik oleh Dr Noor Azmi di Facebook menunjukkan lawatannya ke sebuah sekolah agama menjadi viral, dengan netizen mengatakan bahawa dia telah melanggar MCO.

Media melaporkan bahawa Ketua Polis Perak, Datuk Razarudin Husain mengatakan, siasatan awal mendapati bahawa Dr Noor Azmi sebelumnya telah melihat kesediaan kakitangan Kementerian Kesihatan di Lenggong dalam jawatannya sebagai Timbalan Menteri Kesihatan.

-Bernama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here